Gezond ondernemen; ORFI-food produceert gezonde food ingredients op een duurzame wijze met meerwaarde.

Gezond ondernemen staat bij ORFI-food voor het op zakelijke grondslag produceren van food ingredients voor marktniches met groeikansen op de volgende wijze:

1 Kennis van en passie voor gezond ondernemen

Kennis van en passie voor gezonde voeding en voor duurzame productie maakt ORFI-food positief onderscheidend. Binnen ORFI-food is, op hoog niveau, veel kennis aanwezig. ORFI-food weet hoe ze voedingsmiddelen gezonder, beter en toch goedkoper kan maken. Zijstromen bevatten veel essentiële micronutriënten zoals voedingsvezels. ORFI-food maakt gebruik van de kwaliteit van deze zijstromen. Ook door ze food grade te houden. Lees meer over kennis (http://www.orfi-food.com/kennis-voeding, )2 Samenwerken in haar `omgeving`

Kennisinstellingen komen met oplossingen. Door de aanwezige kennis bij ORFI-food weet zij die kennis te traceren en op haar waarde te beoordelen. Vaak blijkt dat deze oplossingen op een werkbare praktijk onvoldoende zijn afgestemd. Leveranciers willen graag zijstromen leveren, maar denken daar te gemakkelijk over zoals het food grade houden. ORFI-food denkt dan mee. (Potentiële)afnemers blijven soms te lang in hun oude en vertrouwde recepten zitten. ORFI-food slaat bruggen tussen kennisinstellingen, toeleveranciers en afnemers met als doel om tot een win/win situatie te komen. Lees meer over de wijze van samenwerken (http://www.orfi-food.com/orfi-food/interactie, )3 Valoriseren van zijstromen

ORFI-food selecteert zijstromen, gebruikt deze vervolgens in optimale verhoudingen, bewerkt daarna deze mengsels, droogt ze en vermaalt ze tenslotte. Het een en ander mede ingegeven door de uiteindelijke toepassing. Lees meer over valoriseren (http://www.orfi-food.com/orfi-food/valoriseren, )

Naast productie van gezonde food ingredients en een duurzame wijze van produceren, let ORFI-food ook op het effect van de integrale kostprijs van voedingsmiddelen, de smaakbeleving en de processing. Door toepassing van de ORFI-food ingredients kan de uiteindelijke kostprijs in vele gevallen dalen, heeft het voedingsmiddel in vele gevallen een betere smaakbeleving en zijn de ORFI-food ingredients tijdens de processing meestal eenvoudig en goed toe te passen. Dat is ook een kwestie van gezond ondernemen!

Gezond ondernemen door clean label en vezelrijke food ingredients door zijstromen te valoriseren.

Design by Peardesigns